O nás Podmienky Galéria Partneri Kontakt  
Ovos
Ovos je staré obilie a rodí sa aj v neúrodných pôdach a v chladnejšom podnebí. Dodáva silu, má najväčší podiel bielkovín a tuku, vitamínov , minerálnych látok, no najmú jódu. Jód priaznivo pôsobí a ovplyvňuje funkciu štítnej žľazy, ktorá zodpovedá za všetky hormonálne pochody v tele. O os namáčame 8 - 12 hodín pred varením. Ovos sa varí v pomere 1:2 približne 60 - 90 minút. Najčastejšie ho používame vo forme ovsených vločiek.

Ovos je zdravý. Obsahuje viacero výživových a stavebných látok v hustejšej koncentrácii ko ostatné obilie. Je to najmä až 13% vysokohodnotných bielkovín. Obsahuje ďalej železo, vitamín C a čo je takmer najlepšie, obsahuje balastné látky, ktoré podporujú trávenie a vypudzovanie škodlivín z tela a predchádza sa tak chorobám zažívacieho traktu. Tiež bráni vytváraniu cholesterolu a viaže žlčovú kyselinu.
Konzumácia osa zabraňuje vzniku ochorení cievneho systému. Okrem toho zasycuje na dlhší čas, pretože jeho uhľohydráty sa v tele rozkladajú dlhšie.
Ďalšia strana
1/3