Kto je vločky s mliekom, docieľuje ideálne spojenie živočíšnych bielkovín s rastlinnými. Ovos nevyžaduje nijakú veľkú kuchynskú úpravu. 100 g ovsených vločiek kryje potrebu 6 - 8 životne nevyhnutných aminokyselín, ktoré sú bohaté na vitamíny B, E a nerastné látky, kalcium a magnézium.
Ovos sa lúpe a vytriedi podľa veľkosti a veľké zrná sa jednoducho roztlačia medzi hladkými oceľovými valcami. Vzniknú vločky. Z rozdrobených sa vyrába múka.
Tieto produkty obsahujú jednak zárodočnú časť a jednak šupky so svojím pokladom vitamínov a nerastných látok.
Vločky sú vhodné ako potrava pre malé deti, športovcov, sú ideálne ako raňajky, prídavok do jedla a podobne. A hotové sú raz-dva! Zaliať ich mliekom, a je to! S prídavkom ovocia - na raňajky, na desiatu. Je to slovom veľmi zdravá výživa.
Predchádzajúca strana
...
Ďalšia strana